Klubbinfo

Ordförandens rader

Hej!                                                                                                                        30 mars 2017

Sedan årsmötet är jag, åter igen, ordförande i Svenska Grand Danois Klubben. Jag har varit det under en period för drygt 10 år sedan. Innan dess har jag varit mycket engagerad i klubben, både i lokalavdelning och centralt, från mitten av 70-talet.

Jag skaffade mina första grand danois i 70-talets första år och startade min uppfödning av gula och tigrerade 1977. Min sista (senaste?) kull föddes 2011 och är nr 46 i ordningen.

Samtidigt med eget hunderi så har jag jobbat oerhört mycket som ringsekreterare på utställning sedan 1977. Blev auktoriserad exteriördomare 2002 och är nu auktoriserad på ca: 140 raser/rasvarianter och håller ständigt på med vidareutbildning.

Jag har också under många år arbetat i styrelser i andra ras-, special och länsklubbar så jag anser att jag har en god erfarenhet av klubbarbete.

Jag har de senaste åren, från utsidan, sett en utveckling av SGDK som verkligen fått mitt gamla grand danoishjärta att nästan gå i bitar. Ett ständigt fallande medlemsantal – vid utgången av 2016 var vi 415 medlemmar. Ett historiskt lågt antal. Jag kan inte påminna mig att siffran varit så låg under de snart 50 år som jag kan överblicka.

Likaså har deltagarantalet vid våra två stora paradutställningar varit så lågt som nu. Sommarutställningarna i södra och mellansverige som i massor av år haft mellan 80 och 120 anmälningar har nu varit nere vid ca: 30 anmälningar.

Denna utveckling har gått rasande fort och kan bara kallas KRIS!!!!

Anledningar och orsaker skall jag inte spekulera i – nu gäller bara att vi snabbt gör som Kungen, ”vänder blad” och ändrar färdriktning och snabbt som attan vänder skutan. Jag är fullt medveten om att det kanske är lika svårt som att vända en Ålandsfärja, men vi måste försöka – NU!! Snabbt!

Vi ska bl.a. göra ett massutskick till registrerade GD-ägare som inte är medlemmar i SGDK, i vilket vi presenterar rasen och klubben och naturligtvis välkomnar dem som medlemmar.

Vidare så annonserar vi årets alla utställningar i våra nordiska länders klubbtidningar och på deras hemsidor. Vi talar om att ”vi saknar dem” och hälsar dem välkomna åter.

Ett annat utmärkt sätt att ”ragga” nya medlemmar är ju att ni som redan är medlem i SGDK gör lite reklam för rasen och klubben.

Årets styrelse är en bra blandning av några med mycket lång erfarenhet av ras, klubb och SKK-organisationen, några helt nya och några ”mitt emellan” som har blivit lite varma i kläderna. Jag känner stor tillförsikt och glädje över att få arbeta med dessa människor och att få arbeta med rasens och klubbens bästa som mål.

När jag avslutade årsmötet så gjorde jag det med ett medskick som jag sa att ”ni får sprida det hur mycket som helst”. Medskicket var ordet NOLLTOLERANS.

Fr o m nu så accepterar inte SGDKs styrelse någon form av trakasserier, förtal, kränkningar och annat skitsnack mot enskild medlem och/eller styrelsefunktionär. Vi kommer inte aktivt att jaga övertramp mot detta, men om vi blir informerade om att det sker så kommer vi att agera på lämpligt sätt.

Tack för förtroendet – jag hoppas verkligen att vi ses på årets tillställningar.

Ha det bra tills dess.

Jens Myrman
Ordförande i SGDK

                                                                                                       

Klubb information

Pins-3

Du kan köpa JUBILEUMSPUBLIKATIONEN (pris 150 kr) och GD-PINS (50 kr) på följande sätt:

20-ÅRSNÅL 
Har du varit medlem i 20 år så är det dags för SGDKs 20-årsnål. Hör av dig till kassören. Nålarna delas ut på Stora Segerstad om du är på plats annars skickas den till dig.
___________________________________________________________________________

 Tidigare Klubbinformation >>